Memorial Shoot

Speciaal moment

Memorial shoot

Memorial Shoot

 

Een tijdje geleden kreeg ik een hele bijzondere aanvraag.

Of ik een memorialshoot wilde doen met de kids van Mylene voor haar overleden broer. Ik wist nog niet precies wat zij hiermee voor ogen had,  maar het ontroerde mij al bij voorbaat, omdat ik zelf ook een zus verloren ben. Mylene wilde graag een buitenshoot van haar 2 dochertjes in het park bij de begraafplaats waar haar broer is uitgestrooid, met het idee dat hij er zo toch een beetje bij is.

Dit leek mij een heel mooi idee en samen bedachten we dat het misschien mooi  was om hier witte ballonnen bij te gebruiken en deze aan het eind van de shoot op te laten als eerbetoon aan de oom van de twee meisjes.

Zo gezegd zo gedaan. Op een redelijke frisse middag verzamelden wij bij Hofwijk in Rotterdam. Uiteraard was er bij voorbaat toestemming gevraagd aan de begraafplaats.

De meiden zagen er prachtig uit en vonden het prachtig om met de ballonnen op de foto te mogen. Na een uurtje schieten met al wat prachtig resultaat mocht de kleine Isa ook even de ballonnen vast houden, maar oops.. in haar enthousiasme liet ze ze per ongeluk al los. Geen officieel momentje dus, maar wel een mooi gezicht om de ballonnen zo de lucht in te zien waaien.

Ook dit was voor mij een mooie ervaring, met een somber randje. Al hoewel de kleine Gwen en Isa waarschijnlijk niet precies begrepen wat de achterliggende gedachten van de shoot was betekende de eindresultaten voor Mylene en haar moeder een heleboel.

Ze heeft een traantje gelaten toen ik de foto’s naar haar opstuurde en op zo’n moment weet ik weer precies waarom ik dit werk doe. Mylene, bedankt voor deze mooie ervaring en ik ben dankbaar dat ik in dit grote verlies iets kleins heb kunnen betekenen. <3

 

Bekijk de resultaten in de: Kids Gallery