De Griekse Bruiloft…

De Griekse Bruiloft...

wedding shoot

De Griekse Bruiloft…

Dit was echt zo’n klus die je altijd al wilt hebben, de kers op de taart: Een bruiloft in het buitenland en dan wel op het prachtige eiland Samos. En Danielle & Jaap vertrouwde de taak om dit alles vast te leggen aan mij toe! Wat een eer, daar hoefde ik geen 2 keer over na te denken.

Ik was al iets eerder op Samos aangekomen, zodat ik ook hun voorbereidingen en aankleding van het strand kon fotograferen ( en tuurlijk ook om stiekem af en toe van de zon te genieten). Danielle had alles tot in de puntjes geregeld en er waren al tientallen koffers en dozen naar Samos gestuurd om de bruiloft zo compleet mogelijk te maken. Overal was aan gedacht: lampionnen, vaasjes, bellenblaas, zelf geknipte doeken om de stoelen mee op te vrolijken, hangers voor in bomen, houten beschilderde bordjes, kaarsen standaarden, dienbladen met vrolijke frutsels, versiersels, bijpassend bedden goed, bijpassende badhanddoekjes, kleertjes voor het bruidsmeisje, een veren-pen voor het tekenen van de acte, tafel versiering, meer dan 200 meter doek om om het prieel te draperen en een witte loper mee te maken, echt overal was aan gedacht. En dan nog niet eens te spreken over de jurk en het pak van het bruidspaar, kosten nog moeite waren gespaard om deze dag helemaal perfect te laten verlopen en dat alles past bij de sfeer die Danielle zo graag wilde. Prachtig was het en ik verbaasde me keer op keer over de creativiteit en enthousiasme van Danielle. Een lust voor mij als fotograaf, want er was super veel moois om vast te leggen en dan was de bruiloft nog niet eens begonnen! 

Na 1,5 dag voorbereiden begonnen we de trouwdag met een boottochtje. Met vrienden en familie van het bruidspaar voeren we rustig over de golven langs prachtige baaitjes van Samos om vervolgens aan te meren voor een heerlijke lunch. De sfeer op de boot was relaxt en erg gezellig. De zon scheen, het windje waaide.. God wat voelde ik mij een bofkont en wat hield ik van mijn werk!

Na een prachtige middag sloot Danielle zich op in haar kamer voor de voorbereidingen voor het grote moment. Ze deed haar haren en make-up zelf en uiteraard legde ik elk moment zo nauwkeurig mogelijk vast. Na dat ze in haar prachtige jurk (met 1000-den swarovski stenen) was geholpen en de spanning steeg liep ik vast naar buiten, naar het prachtig aangeklede strand, waar Jaap in een mooi wit pak en met kloppend hart op haar wachtte. Voor gegaan door het sprookjes achtige bruidsmeisje (Danielle’s nichtje) kwam Danielle aangelopen over de zelf gemaakte witte loper om elkaar vervolgens het Ja-woord te geven tijdens het golden-hour. Wat was het licht prachtig en wat was het moment perfect. Ook alle gasten waren in de zelfde stijl kleding gehuld en zo klopte alles gewoon en wat het plaatje compleet.

Na een korte maar mooie ceremonie was er een heerlijk schandalig groot en lekker buffet en terwijl het steeds donkerder werd, werden de kaarsen en de lampionnen steeds beter zichtbaar die een prachtige sfeerbeeld achterlieten dat zo in een magazine had gepast.

De avond werd afgesloten met taart, een openingsdans, vuurwerk en voor sommige net iets te veel bier. Ondanks dat ik aan het ‘werk’  was heb ik geweldig genoten van deze prachtige dag en avond. Wat een bruiloft!

Ook de volgende dag was er nog werk aan de winkel. Nadat Danielle en Jaap zich weer in hun trouwkleding hadden gehesen gingen wij op pad om op het eiland de bruidsreportage te schieten. De keuze is reuze op zo’n mooi eiland en we hadden dan ook eindeloos veel ideeën waar en wat we zouden fotograferen. Kleine Griekse straatjes, een mooi kerkje, een grote trap.. hop weer verder in de auto naar een oude ruïne met een soort grot erbij, vervolgens naar een mooi uitzichtpunt op Samos stad en snel even stoppen bij dat oude autowrak langs de weg. Het was bloed heet en de zon was fel. Maar Danielle en Jaap waren steeds even enthousiast en klaagden geen moment dat ze het warm hadden in hun jurk en pak. Petje af!

Aan het eind van de dag kwam we aan bij het plaatsje Kokari aan de andere kant van het eiland. Hier vonden we twee oude Griekse deuren in een oud Grieks huisje, een mooi bankje en een typisch Grieks straatbeeld van een blauw met wit huisje, jammer dat de tijd zo snel ging want ik had nog wel uren door kunnen gaan. We sloten deze dag en de bruiloft af met een paar mooie foto’s bij zonsondergang en daarmee zat mijn werkweek erop.

Na gezellig wat gegeten te hebben waren we allemaal doodop en was het tijd terug te gaan naar ons hotel.

Na deze twee hectische maar prachtige dagen had ik nog twee dagen om bij te komen en te genieten van zon zee en strand en het prachtige Samos. Wat fijn.

Danielle & Jaap bedankt voor deze geweldige ervaring en het vertrouwen in mij dit voor jullie vast te leggen op beeld, dit was zeker een bruiloft om nooit te vergeten!